Ama seviyoruz ailecek şalgam suyunu, İstanbul'da hazır aldıklarımızdan da memnun kalmıyoruz. Şalgam suyu gerçekten çok faydalı, hem suyu hem de sebzeleri. Doğal fermentasyonla yapıldığında tabi ki. Yapımı çok kolay aslında ama, daha önceleri siyah havuç ve şalgam turpu bulmak zor oluyordu. Şimdilerde pazardan almak mümkün.
İlk yaptığımda mayalı ekmek hamurunu biraz fazla kullanmıştım, yoğun bir maya kokusu olmuştu. Gerçi havalandırınca kayboluyor, ama daha sonra mayalı hamur miktarını 1 fincan gibi ayarlayınca daha iyi bir sonuç aldım. Tarife bu şekilde aldım. Şalgam suyunu için, aman sebzelerini atmayın. Onları da salatalarda kullanın çok faydalı çünkü. Tansiyon hastalarının şalgam suyunu kontrollü tüketmeleri gerekiyor. Evde yaptım sağlıklı , faydalı diye abartmayın.
Benim için şalgam suyu kebapla özdeşleşmiş bir içecek. Kebap varsa var, yoksa yok. Bu nedenle size evde yapacağınız tepsi kebabı tarifi de vermeden duramayacağım.
TEPSİ KEBABI
800 gr koyun kıyması
2 adet çok ince doğranmış kapya biber
1 kaşık biber salçası
1 kaşık yoğurt
tuz, karabiber, kırmızı biber ( acı seviyorsanız acı kırmızı biber)
Hepsini yoğurup, fırın tepsisine 1/2 cm kalınlığında yayıyorsunuz. Önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirin. Kebap gibi şerit şerit kesin . Ezme salata ve lavaş ile servis edin. Şalgamı da unutmayın.
Afiyet Olsun
Çiğdem Kaynar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder